Γιατί η κατασκευή ιστοσελίδων στην Λάρισα πρέπει να γίνεται από ειδικούς

Γιατί δεν πρέπει να αναλάβετε μόνοι σας την κατασκευή ιστοσελίδων Λάρισα

Σήμερα όλο και περισσότεροι αναγνωρίζουν τη μεγάλη σημασία που έχει για μία επιχείρηση και τα κέρδη της η δημιουργία και διατήρηση μίας ιστοσελίδας, λίγοι είναι αυτοί όμως που καταλαβαίνουν ότι για να πιάσει πραγματικά τόπο μία ιστοσελίδα, θα πρέπει να είναι κατασκευασμένη και δομημένη σωστά. Ένα συχνό φαινόμενο στη κατασκευή ιστοσελίδων Λάρισα αλλά και σε άλλες πόλεις, είναι η όλη διαδικασία να γίνεται από τον ιδιοκτήτη της εκάστοτε επιχείρησης και όχι από κάποιον επιχειρηματία. Αυτό, είναι τεράστιο λάθος, ειδικά σε μια σχετικά μεσαίου μεγέθους αγορά, όπως αυτή της Λάρισας και άλλων «επαρχιακών» πόλεων.

Η αλήθεια είναι πως για να έχει «επιτυχία» μία ιστοσελίδα, θα πρέπει να ξεχωρίζει και να πληροί κάποια κριτήρια και τεχνικές προδιαγραφές. Η ύπαρξη απλά και μόνο μιας ιστοσελίδας, δεν είναι από μόνη της αρκετή για να βελτιώσει τα κέρδη μίας επιχείρησης, γι’ αυτό και τις περισσότερες φορές, η ανάθεση της κατασκευής σε έναν επαγγελματία είναι σχεδόν επιβεβλημένη. Γιατί όμως το λέμε αυτό; Ποια είναι τα προβλήματα που μπορούν να δημιουργηθούν από μία «αυτοσχέδια» ιστοσελίδα; Ας δούμε το θέμα λίγο πιο αναλυτικά.

Γιατί δεν πρέπει να αναλάβετε μόνοι σας τη δημιουργία ιστοσελίδων Λάρισα

Δεν θα γίνει σωστό SEO

Κάτι που ίσως να μην ξέρετε, είναι το γεγονός ότι για την επισκεψιμότητα μιας ιστοσελίδας δεν αρκεί απλά η καταγραφή της από το Google, αλλά θα πρέπει να εξασφαλιστεί και η υψηλή κατάταξη της στις σελίδες αποτελεσμάτων για σχετικές αναζητήσεις. Με απλά λόγια, όταν κάποιος ψάχνει για το προϊόν ή την υπηρεσία σας, το site σας θα πρέπει να βγαίνει πάνω από αυτά των ανταγωνιστών σας.

Αυτή η κατάταξη δεν είναι φυσικά τυχαία και γίνεται με βάση πολύ συγκεκριμένα κριτήρια, τα οποία όλα σχεδόν έχουν να κάνουν με την κατασκευή και τον σχεδιασμό της ιστοσελίδας. Αν δεν έχετε εξειδικευμένες γνώσεις στο web design και στο SEO (search engine optimization), τότε η ιστοσελίδα σας δεν θα πληροί αυτά τα κριτήρια και δεν θα πετυχαίνει καλές κατατάξεις. Μόνο ένας καλά και σωστά καταρτισμένος επαγγελματίας μπορεί να φροντίσει για την κατασκευή μίας optimized ιστοσελίδας.

Δεν θα κάνετε σωστό design για κινητές συσκευές

Τα τελευταία χρόνια, χάρη στις χαμηλές τιμές και την εξάπλωση των smart phones και των tablets, ο αριθμός των χρηστών που χρησιμοποιούν φορητές συσκευές σχεδόν αποκλειστικά για να κάνουν έρευνες στο Google και να σερφάρουν στο διαδίκτυο, αυξάνει συνεχώς. Αυτό ισχύει τόσο στη χώρα μας, όσο και σε όλο τον κόσμο. Αν μία ιστοσελίδα δεν «παίζει» σωστά σε αυτές τις συσκευές και τις μικρές οθόνες του, τότε οι κάτοχοι τους απλά δεν θα τις επισκεφτούν ή θα φύγουν κατευθείαν μόλις δουν πόσο άσχημα εμφανίζονται στις οθόνες τους. Επιπλέον, το σωστό mobile design παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για τη κατάταξη μίας ιστοσελίδας στις σελίδες αποτελεσμάτων. Αν λοιπόν θέλετε η ιστοσελίδα σας να μην χάσει όσους χρησιμοποιούν τέτοιες συσκευές και να έχει και καλές κατατάξεις στο Google, θα πρέπει να «παίζει» σωστά σε κινητές συσκευές, πράγμα που ένας «ερασιτέχνης» είναι πολύ δύσκολο να καταφέρει.

Μπορεί να δεχτείτε πολλά penalties από το Google

Αν ψάξετε λίγο στο internet είναι σίγουρο ότι θα βρείτε άρθρα και άλλα κείμενα και video με «τεχνικές και στρατηγικές» που θα αυξήσουν το traffic της σελίδας σας εν μία νυκτί και άλλα τέτοια. Αυτό μπορεί να σας κάνει να πιστεύετε ότι με ένα απλό site και με τη βοήθεια αυτών των κόλπων, θα πετύχετε υψηλές κατατάξεις στo google χωρίς τη βοήθεια κάποιου SEO ή επαγγελματία. Η αλήθεια όμως είναι ότι οι περισσότερες από αυτές τις τεχνικές είναι ύπουλες και ως εκ τούτου είναι συνέχεια στο «στόχαστρο» της Google, η οποία και «τιμωρεί» πολύ αυστηρά τις ιστοσελίδες που της χρησιμοποιούν. Ένα Google Penalty, το οποίο συχνά «αποδίδεται» αυτόματα, στην ουσία «διαγράφει» μια ιστοσελίδα από το διαδίκτυο. Μόνο ένας σωστός επαγγελματία μπορεί να σας αυξήσει το traffic με ασφάλεια.

Η ιστοσελίδα σας δεν θα ξεχωρίζει

Ο μέσος επισκέπτης του internet κάθεται το πολύ 5 δευτερόλεπτα σε μία ιστοσελίδα προκειμένου να αποφασίσει αν «του κάνει» ή όχι. Αν η ιστοσελίδα σας δεν τραβήξει τη προσοχή και το ενδιαφέρον του χρήστη κυριολεκτικά από τη πρώτη στιγμή, τότε είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα τον «χάσετε». Οι προκατασκευασμένες ιστοσελίδες που συνήθως χρησιμοποιούν όσοι κατασκευάζουν μόνοι τους τις ιστοσελίδες των επιχειρήσεων τους, όχι μόνον δεν τραβούν το μάτι, αλλά δίνουν και μια εικόνα αντιεπαγγελματισμού κι έλλειψης σεβασμού προς τον πελάτη. Ένας επαγγελματίας όμως θα σχεδιάσει μία σωστή ιστοσελίδα η οποία θα αντιπροσωπεύει τέλεια τη «ταυτότητα» τόσο τη δική σας όσο και της επιχείρησης σας.

Ελπίζω οι παραπάνω λόγοι να σας έπεισαν και για το καλό της επιχείρησης σας, να εμπιστευθείτε την κατασκευή ιστοσελίδων Λάρισα σε έναν σωστό επαγγελματία ή μια επιχείρηση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *