Βιτρίνες παγωτού

Βιτρίνες παγωτού

Οι βιτρίνες παγωτού παίζουν έναν πολύ μεγάλο ρόλο στην αποθήκευση και στην διανομή του προϊόντος που θα γευτεί ο καταναλωτής. Μια καλη βιτρίνα παγωτού μπορεί να ανεβάσει το προϊόν κατηγορία ενώ μια κακή και κακό συντηρημένη βιτρίνα, ακόμα και άριστο προϊόν να έχουμε, μπορεί να ρίξει αρκετά κάτω την ποιότητα και το τελικό αποτέλεσμα του παγωτού.

Τόσο οι παγωτομηχανές όσο και οι βιτρίνες παγωτού πρέπει να είναι ποιοτικά, μελετημένα μηχανήματα που στόχο θα έχουν το όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα στην παραγωγή και διαμοιρασμό του προϊόντος.

Οι μεν παγωτομηχανές παράγουν το παγωτό από το ειδικό μίγμα που φτιάχνουμε  όμως οι βιτρίνες παγωτού είναι αυτές που το συντηρούν μέχρι τη τελική κατανάλωση.

Οι βιτρίνες χωρίζονται σε 2 -βασικές- κατηφορίες. Τις στατικής ψύξης βιτρίνες και της βεβιασμένης. Οι στατικές βιτρίνες παγωτού είναι οι τυπικές βιτρίνες των περιπτέρων. Με στατική – άγρια – ψύξη με στοιχεία – όπως οι καταψύκτες στα σπίτια μας. Σ’αυτές τις βιτρίνες το παγωτό σκληραίνει και παγώνει αρκετά γρήγορα – μέσα σε μερικές ώρες. Δημιουργούνται κρυσταλλάκια και η θερμοκρασία του είναι αρκετά μειωμένη.

Στον αντίποδα, οι βιτρίνες παγωτού βεβιασμένης ψύξης κρατούνε το παγωτό φρέσκο και ανάλαφρο για αρκετό περισσότερο διάστημα. Η ψύξη σε αυτές τις βιτρίνες γίνεται με αέρα και όχι με στοιχεία. Η ψύξη είναι ομαλή και όχι άγρια.

Το προϊον διατηρείται ωραία και ελαφρύ με πολύ καλή υφή.

Διαφορά στο κόστος

Το κόστος στις βιτρίνες στατικής ψύξης και στις βιτρίνες βεβιασμένης ψύξης είναι αρκετό. Μια στατική βιτρίνα ξεκινάει από 1000€ περίπου – ανάλογα με τις διαθέσιμες θέσεις για παγωτά. Σε αντίθεση μια φθηνή βεβιασμένης ψύξης βιτρίνα δε ξεκινάει κάτω από 3000€ για 5 ή 6 λεκανάκια.

Η αισθητή διαφορά έχει μεγάλη απόκλιση και στην ποιότητα του προϊόντος όμως. Σίγουρα μια καλή βιτρίνα παγωτού θα σας ανταμείψει και θα προσφέρει στους πελάτες σας ένα πολύ δυνατό προϊόν και θα τους κερδίσετε σε μόνιμη βάση για το κατάστημά σας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *