Τα στοιχεία και οι ικανότητες ενός σωστού ηγέτη

igetisΤα στοιχεία και οι ικανότητες ενός σωστού ηγέτη

Ο σωστός ηγέτης, ο άνθρωπος που θα κατευθύνει και θα εμπνέει τους υφιστάμενούς του, πρέπει να έχει κάποια συγκεκριμένα στοιχεία και δεξιότητες.

Δεν κάνουν όλοι οι άνθρωποι για ηγέτες – όσο και να το προσπαθούν. Κάποια χαρίσματα είναι εκ γενετής ενώ άλλα έχουν καλλιεργηθεί στην διάρκεια του χρόνου. Ο σωστός ηγέτης ξέρει πότε θα μπει μπροστά, πότε θα κάνει πίσω, πότε θα επιβραβεύσει και πότε θα είναι εκεί παρών ώστε να φωνάξει και να βάλει στο σωστό δρόμο την ομάδα του, για την τελειοποίηση των εργασιών.

Ο ηγέτης δεν χάνει πότε την αισιοδοξία του : Όταν τα πράγματα πάνε στραβά, όλοι γυρίζουν στον αρχηγό, στον καπετάνιο, στον πιλότο της ομάδας. Έτσι και εδώ, όταν όλα θα πηγαίνουν στραβά και εκτός πλάνου, όλοι θα εναποθέτουν τις τύχες τους και τις τύχες της ομάδας στον ηγέτη.

Ο ηγέτης κατευθύνει: Ο ηγέτης, αφού έχει αναλύσει το πλάνο που θα ακολουθηθεί από την ομάδα του, κατευθύνει τα υπόλοιπα στελέχη για την σωστή εκτέλεσή του. Για να το καταφέρει αυτό, αρχικά θα πρέπει να εμπνεύσει τα μέλη και μετά να τα πείσει ότι το πλάνο του θα έχει αποτέλεσμα εαν ακολουθηθεί από όλους πιστά

Ο ηγέτης έχει πάντα πλάνο(και β,και γ..): Πάντα πριν την κάθε νέα δοκιμασία, ο ηγέτης έχει το δικό του πλάνο, το πλάνο που πιστεύει ότι θα ευδοκιμήσει καλύτερα. Σίγουρα τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν στην πορεία, όμως ο σωστός προγραμματισμός δε θα τον βρει απροετοίμαστο. Οι πιο έμπειροι ηγέτης έχουν ήδη έτοιμα και β’ πλάνα, στην περίπτωση που στραβώσει το αρχικό σχέδιο

Ο ηγέτης πρέπει να είναι σίγουρος για τους πόρους του: Πριν ξεκινήσει το οτιδήποτε, ο ηγέτης πρέπει να είναι σίγουρος ότι έχει εξασφαλισμένους πόρους – τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε εργαλεία, χρηματικούς πόρους,κ.ο.κ. Το καλύτερο πλάνο να έχει οργανώσει, εαν δεν έχει τα εργαλεία που έχει σκεφτεί, δε θα μπορεί να το πραγματοποιήσει.

Ο σωστός ηγέτης ακούει: Σίγουρα ο ηγέτης έχει την τελευταία απόφαση για όλα. Όμως ο σωστός ηγέτης πρέπει να ακούει όλα τα στελέχη του, να ψάχνει το feedback και την επανατροφοδότηση, ώστε να μελετάει τα επόμενα βήματα του σχεδίου. Όταν ακους τα μέλη της ομάδας, τα κάνεις να νιώθουν κι αυτά σημαντικά στην όλο εκπλήρωση του έργου και έτσι έχουν όρεξη και διάθεση για εργασία μέχρι το κλείσιμο του project.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *